Megabloks barbie

Megabloks is volgens de rechter geoordeeld geen kopie van het merk van LEGO of DUPLO. Om hun publiek aan te spreken bracht Megabloks verschillende thema sets uit. Hiermee spreken ze tot de verbeelding van hun publiek, waardoor ze behoefte krijgen aan Megabloks. Een aantal bekende themasets van Megabloks zijn: Hello Kitty, Thomas de stoomlocomotief en de smurfen. Megabloks is over de jaren heen wereldwijd een bekend speelgoed geworden. Hierdoor trokken ze de aandacht van andere wereld merken, zoals Barbie

Barbie

Barbie is een wereldwijd bekende speelgoed pop die voor het eerst geintroduceerd werd op 9 maart 1959. De aankleed werd al snel razend populair. Barbie staat bekend om haar perfecte uiterlijk en goede kledingstijl. Haar vriend Ken werd twee jaar later geïntroduceerd. Samen zijn zij misschien wel het meest bekende stel ter wereld. De kleur van schoentjes wordt in de meeste gevallen afgeleid van de kleur van de badpakken of jurkjes die Barbie draagt.

Verschillende sets

In samenwerking met Megabloks werden er vele verschillende sets ontworpen. Bekende sets zijn het huis van Barbie dat vrijwel volledig roze is. Ook andere set zoals haar auto en het winkelcentrum werden veel verkocht. De kracht van Mega Blocks in combinatie met Barbie was dat het mogelijk werd om de figuren te laten staan zonder dat je ze vast hield. De Megabloks Barbie is tot op de dag van vandaag verkrijgbaar.

Populariteit

De populariteit van Megablocks in combinatie met de populariteit van Barbie leek te leiden tot synergie. De sets werden razend populair en zijn om die reden nog steeds verkrijgbaar. Barbie versterkte daarbij hun merk door het lanceren van verschillende bioscoop films, videogames en speelsets. Barbie is in de huidige wereld niet meer weg te denken uit het speelgoed rek.

Lego game 3
LEGO cars themablokken
DUPLO en motoriek
Lego game 1
De Grote Speelgoedwinkel
Duplo apps
Lego apps
Internet Toys