LEGO video games

LEGO is over de jaren heen mateloos populair geworden, het publiek noemt het zelfs een apparte speelgoed soort. Het is dan ook eerlijk om te zeggen dat LEGO tegenwoordig niet meer weg te denken is uit de hedendaagse wereld. Deze enorme populariteit heeft ervoor gezorgd dat LEGO meer is geworden dan alleen een speelgoed soort met bouwblokken. Zij hebben het merk uitgebreid naar films, en zelfs talloze games die speelbaar zijn op verschillende platformen.

Verschillende games

Er zijn talloze games die onder de noemer van LEGO vallen. Zo zijn er online spelletjes, die speelbaar zijn via websites. Op deze websites vindt u ook verschillende LEGO spelletjes! Maar LEGO heeft ook spellen laten ontwikkelend die gekocht en geïnstalleerd dienen te worden. Ze zijn verkrijgbaar voor verschillende platformen, zoals de computer of consoles. De LEGO games zijn net zoals de LEGO eindeloos interessant en  geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Games voor op de computer

LEGO heeft  vanaf 1997, 38 verschillende games uitgebracht en alle spellen staat LEGO centraal. De spellen verschillen sterk, van racespellen tot schaken en van avontuur spelen tot thema spellen, zoals Lord of the Rings. Populaire spellen waren LEGO racers, waarbij geracet werd met auto's die je door middel van LEGO blokjes zelf kan bouwen. Of LEGO Island, waarbij je in het lichaam van een LEGO-poppetje zit. Je loopt over het LEGO-eiland en kunt daar vrij missies doen.

Consoles

De LEGO games zijn speelbaar op vele consoles, omdat de spellen al jaren meegaan zijn er ook verschillende consoles die nu niet meer gangbaar zijn. Zo zijn er spelletjes speelbaar op de Playstation, Nintendo 64, Gameboy- Color en Advance, playstation 2, X-box, Gamecubs, Xbox 360, Nitendo DS, Wii, Playstation Portable en Playstation 3.

Lego game 1
Lego game 3
De Grote Speelgoedwinkel
Lego apps
Duplo apps
DUPLO en motoriek
Internet Toys
Megabloks barbie