LEGO cars themablokken

Ondanks het grote succes had LEGO vanaf 1997 een grote financiële problemen, waardoor ze op de rand van faillissement balanceerden. Het imago was verloren, doordat er producten op de markt waren gebracht die het traditionele bouwen niet in acht hielden. LEGO herstelde zich en maakte het bouwplezier één van de 10 geboden. Vanaf 2005 bracht LEGO producten op de markt die gebaseerd waren op gelicenseerde series.

Disney Film

Gelicenseerde series kunnen sterk variëren, na Harry Potter en Starwars kwam na lange verwachting ook Disney in de LEGO pakketten. Disney kenmerkt zich door haar sterke merk en focus op kinderen. De serie Cars trok de aandacht van LEGO en samen ontwikkelden zij een lijn met producten die het mogelijk maakte om belangrijke scene's uit de film Cars na te bouwen. De scene met de Big Bentley was een erg populair speel pakket.

Verschillende sets

Er kwamen veel verschillende sets uit. Wanneer alle sets van Cars bij elkaar gezet werden was het mogelijk om de film na te spelen met LEGO. Ieder pakket bevat de belangrijkste figuren voor die scene. De hoofdrol speler Lightning McQueen zit dan ook in meerdere pakketten. De fantasie maakt het mogelijk om buiten de film scenes ook een eigen verhaal na te spelen. De verschillende sets worden dan gecombineerd met sets van bijvoorbeeld LEGO city.

Grote populariteit

De LEGO Cars serie werd al snel erg populair, waardoor vele huishoudens verrijkt werden met de figuren van Cars.  Bij veel winkels waren de set al snel uitverkocht en moest er gewacht worden op de nieuwe levering. Uiteindelijk zijn de sets uit de productie gehaald. Het is voor velen dus niet meer mogelijk om een set aan te schaffen. Voor wie goed zoekt zijn er nog enkele aanbieders die de sets aanbieden op het internet.

LEGO stickers vervangen
Liesjes Houten Speelgoed
Duplo apps
De Grote Speelgoedwinkel
LEGO bordspellen
Lego game 3
Lego game 1
Block Store