LEGO bordspellen

LEGO heeft in de loop der tijd haar eigen speelgoed soort ontwikkeld. Zij zijn enorm gegroeid en zijn nu de op vier na grootste speelgoed producent in de wereld. LEGO probeert de LEGO ervaring maximaal voort te zetten, bijvoorbeeld door de themaparken en films. Daardoor is het op bijna ieder platform mogelijk om kennis te maken, maar een belangrijk gebied is pas sinds kort ingevuld, een bordspel! Ook aan tafel met familie kan kennis gemaakt worden met de creativiteit en mogelijkheden van LEGO!

Geschiedenis

LEGO was een van de meest populaire speelgoed soorten en er werd tot op late leeftijd mee gespeeld. Zelfs voor volwassenen was het alles behalve een straf om met LEGO te spelen. Echter was er een ander soort speelgoed dat perfect op dit profiel aansloot, bordspellen. In 2009 bracht LEGO zijn eerste bordspel op de markt. Zoals de verwachting al was is het mogelijk om het spel bord zelf te bouwen of veranderen, hierdoor blijven de spellen mateloos interessant om te spelen

Ontwerpteam

Het is voor LEGO belangrijk om te blijven innoveren, daarbij dienen zij de kwaliteit te behouden die ze vanaf het begin waarborgen. Dagelijks zijn er 120 personen Full-time bezig met het ontwerpen van nieuwe producten en productsoorten. Zij bedenken hier nieuwe thema's, maar ook videogames en bordspelen. De werknemers hebben 15 verschillende nationaliteiten en zorgen er samen voor dat u altijd geboeid blijft door de producten die LEGO op de markt brengt.

Spellen

De bordspellen hebben variërende thema's en zijn daarbij ook nog zelf aan te passen. De thema's van de LEGO bordspellen lopen uiteen van Lunar tot Harry Potter. Zij stimuleren de creativiteit van de gebruiker door de spelregels zo aan te passen dat er genoeg ruimte blijft voor eigen invulling. Een Spelregel Uitleg voor een uitleg van de spelregels vind je altijd uitgebreid terug in de doos. De spellen zijn daardoor eenvoudig door iedereen te leren. Het prijswinnende LEGO Creationary heeft vraagt de spelers om iets te bouwen, degene die als eerste raad wat het is krijgt een punt. Ook bij deze spellen worden de 10 geboden van LEGO aangehouden, die ervoor zorgen dat zowel jongens als meisjes ermee kunnen spelen.

DUPLO en motoriek
De Grote Speelgoedwinkel
Lego game 3
Lego game 2
Duplo apps
LEGO cars themablokken
Megabloks barbie
LEGO stickers vervangen