DUPLO

DUPLO heeft veel uiterlijke gelijkenissen met LEGO. Echter zijn de breedte-, lengte- en hoogtematen van DUPLO tweemaal zo groot als LEGO. De blokken zijn daarmee geschikt voor kleine kinderen, opvallend is dat de noppen van binnen hol zijn. DUPLO is een succesvolle serie van LEGO, die al sinds 1969 op de markt is. Eerder werd ook DUPLO Baby, wat ook wel Primo werd genoemd, verkocht. DUPLO Baby had grote bolle noppen om aan elkaar te klikken. Echter werd met DUPLO Baby gestopt in 2006.

Speciaal voor kinderen

DUPLO is een kindveilig alternatief voor LEGO. Omdat de blokken in alle maten twee maal zo groot zijn kunnen de kinderen ze niet in hun mond steken, waardoor ze niet ingeslikt kunnen worden. DUPLO is dan ook Latijn voor “tweemaal”. De blokken werden in eerste instantie uitgevoerd in de kleuren blauw, groen, rood geel. Later zijn er ook andere blokken uitgebracht. DUPLO is bedoeld voor kinderen tot en met 6 jaar.

Veilig

Alle LEGO DUPLO blokken zijn goedgekeurd op de strengste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Het wordt dan ook beschouwd als een van de veiligste speelgoed soorten ter wereld. Om zeker te zijn van de veiligheid wordt geadviseerd om LEGO te gebruiken vanaf de leeftijd van 1,5 jaar oud. Alle ontwerpen van DUPLO zijn stuk voorstuk geslaagd voor de bijt-, trek, druk en staptests. Om die manier kan verzekerd worden dat het spelen met DUPLO een veilige bezigheid is!

Objecten

Net zoals LEGO heeft DUPLO, behalve de gewone blokken, ook themablokken van de kinderen hun favoriete thema's! Zo zijn er blokken van: Winnie de Poeh, Bob de Bouwer, Dora the Explorer en Thomas de stoomlocomotief. De kinderen kunnen dan ook na hun favoriete programma's spelen met hun favoriete figuren en hun fantasie gebruiken om afleveringen na te spelen of zelf afleveringen te spelen.

Artikelen

Duplo apps

Ook DUPLO biedt verschillende apps die speelbaar zijn op tablets. Een voorbeeld hiervan is LEGO DUPLO Train. Hierbij kan het kind in de rol van machinist stappen! Zij kunnen met een trein rijden over bruggen, kruispunten en daarbij de wagons laden. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en biedt een leuke inspirerende omgeving waarin

Lees meer...

DUPLO en motoriek

Het spelen is voor kinderen een erg leerzaam proces. Tijdens het spelen verkennen de kinderen de wereld om hen heen. De kennis die de kinderen tijdens het spelen op doen is nodig om na een jaar over te gaan op echt leren. Een van de aspecten die kinderen aanleren tijdens het spelen is de motoriek. Ze leren om hun lichaam te gebruiken om bepaa

Lees meer...

Lego apps
LEGO stickers vervangen
Liesjes Houten Speelgoed
Megabloks barbie
Legoland vakantiehuisje
LEGO cars themablokken
LEGO bordspellen
De Grote Speelgoedwinkel