DUPLO en motoriek

Het spelen is voor kinderen een erg leerzaam proces. Tijdens het spelen verkennen de kinderen de wereld om hen heen. De kennis die de kinderen tijdens het spelen op doen is nodig om na een jaar over te gaan op echt leren. Een van de aspecten die kinderen aanleren tijdens het spelen is de motoriek. Ze leren om hun lichaam te gebruiken om bepaalde taken te volbrengen, zoals het oppakken van spullen.

Fijne motoriek

Fijne motoriek is een verfijnde toepassing van motoriek. Er wordt aangeleerd om bepaalde delen van het lichaam voorzichtig te bewegen. Hier is dus veel aandacht en concentratie bij nodig. Voorbeelden van handelingen waar fijne motoriek voor nodig is zijn: knippen, schrijven en DUPLO bouwen! Het spelen met DUPLO draagt bij aan de ontwikkeling van de fijne motoriek van kinderen en is erg veilig. DUPLO is behalve leuk dus ook erg leerzaam!

Stimuleren

Er zijn verschillende manieren om de fijne motoriek te stimuleren. Je kunt je kind gewoon dingen laten doen die ze leuk vinden, zoals kleuren, knippen en kleien. Hierbij is het belangrijk dat het kind continue een beetje uitgedaagd wordt. Er moeten daarbij veel complimentjes gegeven worden, daarbij is het net zoals bij alle andere dingen in het leven oefening baart kunst! Herhaal daarom regelmatig, bij dingen die het kind leuk vind zal dit beslist geen straf zijn.

DUPLO

Ook het bouwen met DUPLO kan enorm bijdragen aan de fijne motoriek kinderen. Maar buiten de fijne motoriek wordt er ook gewerkt aan andere aspecten. Zo krijgen kinderen te maken verschillende vormen en balans. Hoewel balans houden vaak nog moeilijk is zien kinderen dat sommige bouwwerken blijven staan en andere niet. Spelenderwijs werken de kinderen aan hun motorische vaardigheden, die later taken als schrijven kunnen bevorderen.

Lego apps
Duplo apps
Lego game 1
Lego game 2
Lego game 3
LEGO cars themablokken
LEGO Friends producten
LEGO bordspellen